sekmadienis, gegužės 17, 2009

MIELINĖS BANDELĖS

Dievinu mielines bandeles :) ypač su aguonų įdaru :) gerai, kad su jomis daug darbo, kitaip pati pavirsčiau bandele :) :) :) . Šiandien užsimaniau bandelių, tad susiradau užkišta receptą, nubraukiau dulkes nuo jo (jas dažniausiai kepu tik 2 kartu per metus, Kalėdoms ir Naujiesiems metams :) ir puoliau darbuotis .

Tešlai reikės:

* 1 pakelio sausu mielių (7 gramai)
* 50 gramų sviesto
* 3 šaukštų cukraus
* 2 kiaušinių
* 1 šaukšto vanilinio cukraus
* 1/2 puodelio vandens
* 1 puodelio pieno
* 600 g miltų

Įdarui:

* 200 g aguonų
* 3 šaukštų cukraus
* 3 šaukštai tirpinto sviesto
* 1 šaukšto vanilinio cukraus

Aguonas užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite apie 30 min. Kai jos išmirks vandenį nupilkite. Į aguonas įdėkite cukrų ir vanilinį cukrų ir mėsmale permalkite kokius 3 kartus, pabaigoje įdėkite tirpinta sviestą.
Dabar imkitės tešlos. į dideli indą supilkite pieną ir vandenį, pakaitinkite truputi ( iki 40-45 laipsnių) ir supilkite mieles, tegu truputi pabrinksta. Dabar sudėkite visus kitus produktus išskyrus miltus ir išmaišykite. Dabar jau galite berti miltus ir minkyti tešlą. Išminkyta tešlą padėkite šiltai, tegu auga ir didėja :) .
Po kokių 40 minučių imkite tešlą ir išminkykite dar karta, tada kočiokite, pjaustykite ir kraukite įdarą patys :) ,
arba įdarbinkite vaikus :)
padarytas bandeles patepkite kiaušinio plakiniu
kraukite i blėtelę ir kepkite iki 220 laipsniu įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels apie 10-15 min Skanaus :)

9 komentarai:

  1. Ne, aš niekada jokių bandelių nekepsiu, kai tiek darbo su jom :) Sumuštiaką su aguonom geriau susitept :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. ir aplamai kam kepti, kai galima parduotuveje nusipirkti :)

    as tik kaledinei tradicijai palaikyti jas kepu

    nezinau kas man cia siandien pasidare :) :) :) kaskokia syzavota diena :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. niam niam, net seile nutyso! :)o mergaites tikriausiai patenkintos buvo galedamos padeti :) as bent jau, tai dziaugdavausi, kai mociutei padedavau kept :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. tai zinoma buvo patenkintos :), vos tik pamate kad tesla pradejau maisyti,uzsitikrino, kas pasaukciau, kai reiks uzlankstyti :), jau nekalbu apie tai, kad puse dienos apie kaledas dainas dainavo :D :D :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. O man klausimas, sviestą reikia išlydyti ar tiesiog jį kambario temperatūros minkštą įmaišyti? Ir ar kiaušinių trynių ir baltymų nereikia išplakti atskirai?

    AtsakytiPanaikinti
  6. sviesta as istirpinau, na jis tiks gaunasi nei skystai minkstas, tik pradejas tirpti.

    kiausiniu as neatskirdineju, tiesiog imusu i tesla (ji dar skysta buna) ir paplaku su mikseriu, bet neilgai, nes as tuos likusius produktus dedu po viena ir vis paplaku su mikseriu, o kai viska sudedu, tada jau miltus imaisau.

    Tikiuosi dabar truputi aiskiau :), nes tikrai esu prasta aiskintoja, man lengviau daryti :) :) :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. O kokio dydžio tas puodelis pieno ir vandens?

    AtsakytiPanaikinti
  8. siaip tai cia pagal amerikietiska recepta, amerikieciai daug ka matuoja puodukais, kiek tas puodukas ten skaiciuojamas nelabai zinau, tiesiog as turiu LT pitkta toki matavimo inda ant jo yra zymos ne tik su litrais ir gramais, bet ir "cup" matavimo vienetu, tai juo ir naudojuosi, kiek zinau bus daugiau nei kad 200gr stikline, gal koki 220 gramu, drasiai daryk is akies, nebus didelio skirtumo :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails