šeštadienis, balandžio 11, 2009

MEDUTIS

Šio pyrago receptu, su manim pasidalino mano broliene, nežinau iš kur ji ta receptą gavo, todėl jokios nuorodos negaliu įdėti. Šis pyragas man patiko dėl keliu priežasčių, pirmiausiai todėl, kad lengvai paruošiamas, iškepus būna minkštutis ir purutis, ir svarbiausiai labai tinka daryti tortams :) :) :)
jums reikės :

***3 kiaušinių
***1 stiklinės cukraus
***1 stiklinės grietinės
***3 valgomi šaukštai medaus
***50 gramų sviesto (tinka ir margarinas)
***2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
***0,5 litro miltų
***pakelis vanilinio cukraus
***1 arbatinis šaukštelis cinamono

gaminimo būdas :

medų, cukrų ir sviestą dedu i dideli indą ir keletą minučių pakaitinu mikrobangėje, šiaip reiktu dėti i virinto vandens vonelę ir maišyti, kol sviestas ir medus suminkštės, bet taip greičiau :) pamaišau, kai sviestas su medumi suminkštėjo, dedu kiaušinius ir plaku mikseriu, paskui dedu grietinę ir dar paplaku su mikseriu, dabar pats laikas cinamonui :) įberiu ir vėl paplaku mikseriu. Galiausia maišau kepimo miltelius su miltais ir beriu i tešlą, taip atspėjot :) ir vėl plaku mikseriu :), patepu blėtelę sviestu, pilu i ją tešlą ir kišu į įkaitinta orkaite iki 220 laipsniu, prisipažinsiu, nepamenu kiek laiko kepiau, bet manau po kokiu 25-35 minučių, patikrinkite i pyragą įsmeigus medinį pagaliuką, jai jis apsivėlė tešla, dar kepkite, jai ne - pyragas iškepes :)

skanaus !

1 komentaras:

Related Posts with Thumbnails